2014. október 9., csütörtök

Szimulátorok: laparoszkópos műtéti, szülészeti, öregségi és részegség

A LapSim Basic Skills a laparoszkópos sebészeti alapok elsajátításához nyújt segítséget. A szimulátor továbbfejlesztett 3D technológiát alkalmaz, részben interaktív, élő videó-kapcsolattal. A továbbképzés részvevői számára valósághű, virtuális - egyúttal biztonságos - munkakörnyezetben biztosít folyamatos gyakorlási lehetőséget. A modulok a grafika bonyolultsága, illetve a nehézségi szintek beállításával az igények szerint megváltoztathatók, így a haladó szintek igényeit is kielégíti. A gyakorlatok folyamata számítógépen rögzíthető, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív értékelésére és a későbbi elemzésre, összehasonlításra. A LapSIM szimulátor rendszer ma már a világ számos országában a sebész-szakmai minőségbiztosítás része.

Kinek tiszta itt a keze?

A szabályos kézfertőtlenítés megfelelő hatékonyságú mozdulatait gyakorolni kell. Egy berendezés, mely láthatóvá teszi a kézmosás során kimaradó felületeket, sokat segít az előírásszerű rutin kialakításában. A kézhigiénés gyakorlat ellenőrzésére használt „fluoreszcein” próba továbbfejlesztésével hoztuk létre a Hand-in-Scan berendezést. Az eszköz lényege, hogy a fertőtlenített kézről készített digitális felvételt számítógép értékeli ki modern szoftveres algoritmusok segítségével. A számítógépes elemzés kizárja az emberi tévedést, az érzelmi befolyásoltságot és az érzékszervek „szubjektivitását”. Az objektív, vizuális visszajelzés segítségével az egészségügyi dolgozók könnyebben elsajátíthatják a megfelelő kézhigiénés gyakorlatot.


Intellingens lencse?

A Novartis és a Google együttműködésének az eredményeként megvalósuló intelligens kontaktlencse gyógyászati felhasználásának lehetőségeiről is tájékozódhatnak a standnál a konferencián résztvevők. A vállalatcsoport bemutatja azt a szemészeti operációs készüléket, amellyel a szürkehályog műtéti technika még biztonságosabbá és precízebbé válhat a jövőben. A látogatók részt vehetnek szemészeti szűréseken, amelyek képesek kimutatni a betegségekhez vezető elváltozásokat.



2014. október 7., kedd

Várunk október 11-én a KliniKalandon!

Október 11-én a Semmelweis Egyetemen megismerheted az orvoslás múltját, jelenét és jövőjét. Érdekes előadások és aktivitások várnak.

Gyere el, a belépés díjtalan!

Előadóink bemutatják a legújabb mobilapplikációkat, a diagnosztikai eljárások fejlődését, a gyógyszerfejlesztés mindennapjait.

Kiállítóinknál megismerheted, hogy az intelligens lencse hogyan segít majd a betegség korai felismerésében, szűréseken vehetsz részt. Betegegyesületek képviselőivel találkozhatsz, különféle berendezéseket próbálhatsz ki. Nézd meg a programot.